Voor geïnteresseerden die meer willen weten over leesbevordering is er in Gent op 11 februari een conferentie georganiseerd. De conferentie wordt georganiseerd door Iedereen Leest.

“Alarmbellen over het gebrek aan leesplezier en verminderde leescompetenties bij kinderen en volwassenen klinken alsmaar luider. Botsende meningen over oorzaken en remedies verhitten het debat”, zo legt de organisatie de aanleiding uit.

Hoe kunnen we de impact verhogen van leesbevordering? Wat zijn bepalende succesfactoren en welke valkuilen keren te vaak terug? Deze en andere vragen zijn de leidraad voor de dag. Vanuit een beschouwende en kritische blik – zonder taboes – reflecteren wetenschappers, auteurs, leesbevorderingsexperten uit binnen- en buitenland over heersende maatschappelijke uitdagingen en welke rol leesbevordering hierin kan spelen.

Iedereen Leest wil het debat positief voeden en het belang van leesbevordering onderstrepen. Iedereen die werk wil maken van een sterker leesklimaat is welkom.

Het onthaal van de dag is om 08.30 uur, er zijn verschillende toespraken van aanwezigen en twee keuzesessieprogramma’s. Rond 18.00 uur is de conferentie afgelopen. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 januari.

Meer informatie over het programma is hier te vinden.