Minister Gatz maakt een uitgebreide scholentour, waarbij hij op zoek gaat naar frisse en inspirerende ideeën. Er worden nog scholen gezocht voor de tour: je school ervoor aanmelden kan nog tot 6 februari.

Sven Gatz is minister in de Brusselse Gewestregering. Hij is ook collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw.

De scholen worden geselecteerd door de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld omgaan met meertaligheid, schoolinfrastructuur en –uitrusting, het leerkrachtentekort, leerkrachtenverloop en de waardering van het leerkrachtenberoep, maar ook ouderbetrokkenheid, breed leren en samenwerking met welzijnsorganisaties.

Scholen die zich willen aanmelden, moeten wel goed hun motivatie kunnen aangeven. Verder zijn er alleen een lokaal en tien tot twaalf deelnemers nodig.

De sessies van de scholentour zijn vanaf februari 2020. De VGC neemt contact op met de geselecteerde scholen om een moment vast te leggen. Het gesprek zal zo’n anderhalf uur duren.